Week 8 en 9 - Mannelijk bezoek en Wienerschitzels - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Nelleke Heijst - WaarBenJij.nu Week 8 en 9 - Mannelijk bezoek en Wienerschitzels - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Nelleke Heijst - WaarBenJij.nu

Week 8 en 9 - Mannelijk bezoek en Wienerschitzels

Door: Nelleke

Blijf op de hoogte en volg Nelleke

03 November 2013 | Hongarije, Boedapest

Week 8 en 9 zijn al weer voorbij! Dit waren leuke weken met veel vrije tijd om bezoek te ontvangen en andere steden te ontdekken.

De stad
Elke week ontdek ik in Boedapest weer nieuwe dingen. Zo heb ik bijvoorbeeld een heel leuk café ontdekt. Het is een café dat retro is ingericht, heel gezellig. Ze serveren heerlijke appeltaart. Daarnaast ben ik door Tinka op het idee gekomen om ook een keer te gaan hardlopen op Margaret´s eiland. Eerder probeerde ik hier in Boeda hard te lopen, maar dat is niet te doen vanwege de steile straten. Op het eiland heb je een speciaal hardlooppad van 5 km lang rond het eiland. Dit is een heerlijk pad om te lopen, dat is het reizen zeker waard! Terwijl ik loop kan ik (nog even) genieten van de herfstkleuren en van het uitzicht over Boeda en Pest.

Halverwege mijn achtste week kwam Björn op bezoek! Ik vond het super leuk om hem weer te zien en om hem de stad te laten zien. We hebben veel standaard dingen gedaan, zoals een boottocht, het heldenplein, de burchtheuvel, etc. Daarnaast hebben we ook wat nieuwe dingen gedaan, zodat het voor mij ook nog vernieuwend blijft. We zijn bijvoorbeeld naar de dierentuin geweest. Dit is een sfeervolle dierentuin, met veel soorten dieren. Ook hebben we op Margaret's eiland elektrische steps gehuurd. Het is echt super leuk om op het eiland rond te scheuren, en zo heb ik ook weer andere stukken van het eiland gezien. Verder zijn we in een grotkerk geweest en in een labyrint onder de burchtheuvel. Ook heb ik weer wat andere leuke straatjes, restaurants en een leuk café ontdekt. Tijdens het lopen langs de Donau heb ik het schoenenmonument gezien. Dit is een gedenkteken, dat is geplaatst omdat Joden daar zijn doodgeschoten. Het is een rij van zestig paar bronzen schoenen, langs de Donau. Ik vind het een erg mooi en indrukwekkend gedenkteken.

Trip naar Wenen en Bratislava
Toen Björn weer weg was zijn Tinka, Marjolein en ik op vakantie gegaan. We gingen heel vroeg met de trein naar Wenen. Ik was daar al wel eens geweest, maar ik heb nu weer veel nieuwe dingen gezien. Het is een prachtige stad. Er zijn ontzettend veel mooie gebouwen, concerten en musea. Het lijkt wel een klein beetje op Boedapest, maar ik vind de sfeer heel anders. Het is wat deftiger en statiger. De gebouwen zijn naar mijn idee iets grauwer. Daarnaast is het nachtleven lang niet zo bruisend. We waren er aan het begin van de week en toen was er nog niet eens een nachtclub open. Wel zijn we 's avonds een keer naar een concert geweest. Dit was een erg toeristisch concert in een paleis. Het concert was typisch voor Wenen en erg mooi. Er werden stukken gespeeld van de beroemdste componisten. Verder werd er af en toe opera gezongen en er werd gedanst.
Overdag hebben we veel gewandeld door de stad en de vele mooie gebouwen, paleizen en kerken bewonderd. We hebben een aantal gebouwen van binnen bekeken. We zijn onder andere in het parlement geweest, dit is een erg bijzonder gebouw. Daarnaast hebben we een rondleiding gehad door het prachtige operagebouw. Ook hebben we de Stefansdom beklommen, om het uitzicht over Wenen te zien. Het was ook heel leuk om naar het Schloss Schönbrunn te gaan. Dit is een zeer bekende toeristische attractie. Je kunt een rondleiding krijgen door 40 kamers in het paleis, waar je veel informatie te horen krijgt over het leven van de vroegere bewoners (onder andere Sisi, zij heeft trouwens ook in het paleis in Boedapest gewoond).
In Wenen hebben we daarnaast genoten van Wiener Schnitzels, apfelstrudels en chocolademelk. In Boedapest kennen ze namelijk gek genoeg geen normale chocolademelk. Als je dit bestelt in Boedapest krijg je een soort pudding of een soort dikke chocoladefondue dat je moet eten met een lepeltje.
We moesten wel even wennen aan de prijzen in Wenen. Opeens moesten we soms 4 euro neerleggen voor een cappuccino in plaats van 1 euro!

Vervolgens gingen we naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Dit is maar een uur met de trein vanuit Wenen. Deze stad is weer compleet anders dan Wenen. Het is veel kleiner, maar ook wel gezelliger. Er zijn veel kleine straatjes, er is minder verkeer en de huizen zijn kleiner en gezellig gekleurd. In Bratislava hebben we ook de belangrijkste gebouwen bekeken, zoals het kasteel, een paleis, het operagebouw, het stadhuis en de grootste dom. We konden helaas niet zo veel gebouwen van binnen zien, dus hebben we vooral genoten van het lekkere weer. Het is ook leuk dat je in Bratislava overal bronzen beelden ziet. We hebben verder geshopt en weer flink geprofiteerd van de lage prijzen in de restaurants en in koffiehuizen. Op donderdagavond was het Halloween, toen waren er overal feestjes in Bratislava. Wij hebben op het laatste moment nog ergens drie heksenhoeden kunnen vinden en zijn het nachtleven ingedoken. Er waren veel meer uitgaansgelegenheden dan in Wenen, maar het uitgaan is daar uiteraard toch ook niet zo leuk als Boedapest.
Na twee dagen in Bratislava zijn we ´s avonds weer met de trein naar huis gegaan.

De studie
In de laatste twee weken heb ik dus eigenlijk vakantie gehad, maar dat betekent niet dat ik niks aan de studie heb gedaan. Ik ben een dagje gaan studeren in de prachtige universiteitsbieb, in de trein heb ik een boek uitgelezen en ik heb een presentatie voorbereid met twee andere meiden uit de klas. Dit weekend moet ik ook wel weer wat gaan studeren. Met zo veel bezoek is het soms nog best lastig plannen voor de studie.
Vanavond ga ik even op bezoek bij mijn oom en tante, die zijn hier toevallig een paar dagen op vakantie. Vanaf morgen komen vriendinnen langs, daar heb ik heel veel zin in!

Liefs,

Nelleke

P.S. Ik heb gemerkt dat als je op de foto's klinkt onder mijn reisverslagen, je niet alle foto's te zien krijgt. Heel raar! Maar als je op 'foto's' klikt in het menu aan de linkerkant, kun je wel alle foto's zien.